Отнемат звезди на хотел - няма сифони в баните - 24novini.bg

Отнемат звезди на хотел - няма сифони в баните

Хотел "Палма" ще се прости със звезди от категорията си, защото нямал сифони в баните, съобщи министър Ангелкова Хотел "Палма" ще се прости със звезди от категорията си, защото нямал сифони в баните, съобщи министър Ангелкова
26.07.2018 | 14:41
(0 гласа)

Стартираме незабавно процедура за намаляване категорията на хотел „Палма“ на Златни пясъци заради драстични разминавания с нормативите за 4-звезден обект. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова след проверка по сигнал на турист от горещия телефон на министерството, че хотелът не отговаря на изискванията за категорията си.

Инспекцията бе съвместна с Комисията за защита на потребителите и РЗИ. Категоризацията на хотела е издадена през 2011 г. На място при проверката се оказа, че в него липсват всякакви условия за хора с намалена подвижност, няма лоби бар, бар на басейна, нито дори сифони в баните и др., които са сред изискванията за 4 звезди.

Категоризираните стаи са 39, но по списък те са се оказали 42. Освен това хотелът е с изтичащо удостоверение за категоризация, но в министерството не е заявена прекатегоризация, съобщи министърът.

Тя подчерта, че проверките на местата за настаняване продължават, като санкциите стигат до 3000 лв. за всяко нарушение при първа инспекция.

На хотел "Палма" е съставен акт за налагане на глоба, но ще бъдат подписани и още за по-малки нарушения. Те може да бъдат поправени, след което предстои повторна проверка. Ако изискванията отново не са спазени, глобата е двойна, коментира министърът.

По същия начин е била направена проверка и на хотел „Бялата лагуна“ в Кранево, също с 4 звезди, който не е отговарял на категорията си и нямал обособени помещения за хора с намалена подвижност.

До момента по цялото Черноморие има 5 подобни фрапиращи случая с хотели, където е установено разминаване с нормативите. Тя допълни, че за да се гарантира качеството на туристическия продукт, проверки трябва да има, но те да се правят така, че да не се пречи на туристите и да не водят до спад в резултатите на бизнеса.

Ангелкова каза още, че въпреки лошото време и студеното лято, има ръст в рамките на около 5 процента на основните за България пазари.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...