Нощният транспорт в София с препълнени автобуси - 24novini.bg

Нощният транспорт в София с препълнени автобуси

Нощният транспорт в София е с препълнени автобуси особено за Студентски град Нощният транспорт в София е с препълнени автобуси особено за Студентски град
24.04.2018 | 19:03
(0 гласа)

Нощният градски транспорт на София се оказа доста популярен, но пон якога автобусите са толкова пълни, колкото не са и в час пик.

Видео от автобус на новия нощен градски транспорт доби популярност във Фейсбук. На клипа се вижда претъпкан автобус в малките часове на денонощието и младежи вътре, които пеят.

Появиха се негативни коментари на потребители, че таксито е по-добра опция от нощния градски транспорт в този му вид. Други обаче защитават новата инициатива.

Всички линии на нощния транспорт от пускането им на Влеикден редовно са препълнени, показа проверка на 24novini.bg. Причината е, че автобусите са през 40 минути и са само по една линия за няколко големи квартала с хилядно население - Дружба, Младост, Надежда, Обеля и т.н.

Особено пълни са автобусите за Студентски град, които прибират младите хора към квартала обикновено с курсовете до 2:00 часа след полунощ. Тогава автобусите са много пълни, тъй като линията не се ползва само от студентите, но и от гражданите на околните квартали, за които няма отделни линии - Витоша, Дианабад, Мусагеница и Дървеница.

За сравнение линиите в Белград са 27, а автобусите там са на интервал от 20 минути. Столична община пусна нощния транспорт пилотно - до Нова година, като разходът за 4-те линии е около 900 хиляди лева за целия период.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...