Чадъри от 2,50 до 25 лв. по родното море (списък по плажове) - 24novini.bg

Чадъри от 2,50 до 25 лв. по родното море (списък по плажове)

Чадъри от 2,50 до 20 лв. по родното море Чадъри от 2,50 до 20 лв. по родното море
07.07.2020 | 20:00
(0 гласа)

На 31 май Министерството на туризма обяви, че 25 плажа в страната от общо 109 ще бъдат с безплатни чадъри и шезлонги. На практика обаче в началото на юли плажните принадлежности са на цени, често скандални, като шатрите например стигнаха цена от 100 лв. на някои от плажовете на концесионерите, а чадърите и шезлонгите са от 2,50 до 25 лв. за ползване цял ден. 

Явно министър Николина Ангелкова не просто не можа да удържи на обещанието си за безплатни чадъри по морето, при положение че държавата пое концесионните такси на концесионерите, но и не може да накара подчинените й в МТ да обновятват актуалните тарифи, с намаленията, но и с реалните цени, и да ги публикуват на видно място в сайта.

На сайта на Министерството на туризма са публикувани плажовете с безплатни чадъри и шезлонги.

Но са трудно откриваеми. Трябва да се влезе в секцията "Новини", а след това - в съобщението от  31 май.

В края на същата новина е публикувана тарифата на цените на плажните принадлежности по плажовете.

Някой от тези същите плажове обаче "радват" клиентите си с натрапени "екстри" като задължителна платена постелка или масичка към шезлонга и с неприемливи цени в прилежащите заведения -

като 8 лв. за кафе, 10 лв. за порция картофки и 6 лв. за седене върху барбарон, вместо върху стол.  

Е-справката за "Иканталъка 2" е озадачаваща - шезлонгът е 5 лв., а чадър+шезлонг струва 30 лв., показва картата на сайта на МТ. Шатрата пък е 100 лв., като не се разбира само навес ли включва. Созополският плаж "Харманите" впечатлява с това, че шезлонгът струва 7 лева и е по-скъп от чадъра, който е 6 лв. На "Буджака" плажните принадлежности са по 8 лева парчето, на "Смокините" шезлонгът е 10 лева и т.н. Соленичко изглежда и на плажа "Градина - централен, част 2" - 20 лв. за чадър и 15 лв. за шезлонг.  Рекордът за скъпа сянка принадлежи на "Стамополу-перла":   

    Стамополу-перла

      Цена на чадър: 25лв.
      Цена на шезлонг: 10лв.
      Цена на чадър+шезлонг: 35 лв.

А дори и след намаленията плажуването на места остава скъпо.

На "Камчия" и на "Божурец- Топола" например чадърът се таксува по 7.50 лв.  На "Градина централен 2" сянката излиза 8 лева, а шезлонгът 6 лв.  На “Стамопуло-перла” край Приморско чадърът е 6 лв., а шезлонгът - 7,50 лева.

Вместо сурово да накажат печалбарите, които отблъскват клиентите и развалят имиджа на българския туризъм, при това в критичен за отрасъла период, ресорното министерство посъветва курортистите зорко да следят за табели и надписи, за да не се чудят после защо им поднасят солени сметки, коментира в. Сега.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...