Българите масово отказват резервации в Гърция - 24novini.bg

Българите масово отказват резервации в Гърция

Пътуващите за Гърция могат да влязат само през Кулата, опашките доведоха да отказ от резервациите Пътуващите за Гърция могат да влязат само през Кулата, опашките доведоха да отказ от резервациите
04.07.2020 | 17:00
(1 глас)

Българи масово отказват резервации за Гърция, това е водещото заглавие на „Монитор“. Най-засегнати са хотелиери от Тасос и Самотраки.

 

 

Причината са опашките на границата при Кулата от сряда и четвъртък.

Към 12 км стана опашката от чакащи автомобили на ГКПП „Кулата” в събота сутринта.

Натоварено е и движението по Е-79. Сред автомобилите има много румънски туристи, съобщи Нова телевизия.

Президентът на Асоциацията на професионалистите в Самотраки призова за отваряне на граничния пункт Маказа - Нимфея и там да се монтира същата техника, каквато има на “Кулата – Промахон“.

Припомняме, че  на 3 юли над 15 километра достигна опашката от чакащи автобуси, камиони и леки автомобили на граничния пункт „Кулата-Промахон“, съобщи БНР, позовавайки се на информация от Гранична полиция. 

Чакането с часове и горещото време изнервиха пътуващите, много от които са семейства с деца.

Посолството на Гърция в София информира още на 1 юли 2020 г., че влизането на всички граждани през сухопътните граници от България в Гърция ще бъде възможно само през граничния пункт "Кулата-Промахон‘‘.

По данни на гръцкото посолство засега няма да е възможно влизането в Гърция през други сухопътни гранични пунктове, освен само при съществени причини.  Предстои да бъде уточнено какви са те.

Все пак през ГКПП "Маказа" ще бъдат пропускани само до 6-ти юли тези пътуващи,

които бяха попълнили предварително онлайн декларация, в която бе указано, че ще преминат границата именно през този пункт.

Както е известно, от 1 юли 2020 г.  в рамките на засилване на мерките за борба с коронавируса

Гърция въвежда за всички пристигащи граждани, независимо от тяхната националност, попълването на специален онлайн-формуляр, който може да бъде открит наhttps://travel.gov.gr/.

Необходимо е формулярът да бъде попълнен най-малко 48 часа преди влизането в страната.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...