15 км опашка на Кулата за влизане в Гърция - 24novini.bg

15 км опашка на Кулата за влизане в Гърция

15 км задръстване на Кулата 15 км задръстване на Кулата
03.07.2020 | 10:00
(0 гласа)

15 километра достигна днес опашката от чакащи автобуси, камиони и леки автомобили на граничния пункт „Кулата-Промахон“, съобщи БНР, позовавайки се на информация от Гранична полиция. 

Чакането с часове и горещото време изнервиха пътуващите, много от които са семейства с деца, и недоволството расте.

От областната дирекция на МВР заявиха, че не могат принудително да спират колите в районите, където има паркинги. Екипи на полицията също са на магистралното трасе: “Създадена е организация, като товарните автомобили са престроени в аварийната лента, леките автомобили са в средната лента за движение, а лявата е свободна за автомобили със специален режим на движение“.

Причината за изключително натовареното движение  е затварянето на всички останали гранични пунктове за преминаване на туристи от 1 юли. Гърция не пропуска леки автомобили и автобуси и на границата си със Северна Македония, което означава, че целият трафик от Европа се насочва през "Кулата". През следобедните часове колоната от чакащи камиони, леки коли и автобуси е стигнала до разклона за Петрич и продължава да расте. Нашите гранични екипи работят с пълен капацитет, но преминаването се затруднява от проверката на документите, изисквани от гръцките власти, допълват от Гранична полиция.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...