Скандал! Укрепват свлачище чрез строеж на нов хотел - 24novini.bg

Скандал! Укрепват свлачище чрез строеж на нов хотел

Бетономорие показа как се укрепва свлачище чрез строеж на хотел на Св. Тома Бетономорие показа как се укрепва свлачище чрез строеж на хотел на Св. Тома
03.06.2020 | 17:00
(0 гласа)

Свлачище на плажа Св.Тома, където бесниман култовият български филм "Оркестър без име", се укрепва, като там се строи курорт. 

 

 

Това съобщиха от групата "Бетономорие" във Фейсбук.

Снимка: Група Бетономорие

"Това е плаж Св. Тома, продължение на шофьорския плаж при Алепу. Това, което виждате на снимката, по проект е брегоукрепване в основите и хотелски комплекс, който да изплати разходите по брегоукрепването", разкри групата "Бетономорие" на страницата си във Фейсбук.

Снимката илюстрира поредното строително безобразие на българския черноморски бряг, 

коментира в. Сега.

"Подиграват ни се по най-безпардонния начин. Това е крещящ абсурд на управлението на страната ни", коментират от "Бетономорие".

cbrelatedarticle count="2" /}

Строежът е започнал уж за укрепване на брега - районът е свлачищен. Но плановете на инвеститора включват и изграждане на курортен комплекс.

"Разрешителното за строеж е издадено на 10 септември 2018 г. от кмета на Созопол Панайот Рейзи. 

Курортът ще бъде терасовиден и ще почва на 30 м от морето, буквално в самото свлачище. От "Главболгарстрой" обясниха, че ваканционно селище ще се прави, защото иначе нямало как да се изплати инвестицията за укрепване на свлачището - 1 млн. лева",  разкри разследване на "Капитал" от януари 2019 г.  

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...