Позволиха събитията на закрито - 24novini.bg

Позволиха събитията на закрито

От днес позволиха събитията на закрито От днес позволиха събитията на закрито
31.05.2020 | 13:00
(0 гласа)

Поредното разхлабване на мерките, взети от властта срещу разпространението на коронавируса, ще се случи от неделя, 31 май, като отново се отвори възможността на провеждането на семинари, изложения, конференции и други публични прояви на закрито.

 

 

Това стана ясно след среща в събота между премиера Бойко Борисов и представители на Българското конгресно бюро,

съобщиха от правителствената пресслужба.

В срещата участваха също министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб.

Малко по-късно в събота Ананиев издаде заповед, с която позволява провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения, в т.ч мероприятия на изложбената индустрия, при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет и при спазване на въведените противоепидемични мерки.

По време на разговора в Министерски съвет преди това от конгресното бюро

са запознали премиера и здравния министър с проблемите на сектора, който е напълно блокиран и на практика не функционира от самото начало на пандемията с коронавируса.

„Пред последната седмица нивото на заболеваемост непрекъснато намалява. От данните, с които разполагат здравните власти, може да предприемем поредната стъпка за разхлабване на мерките и да се разрешат пореден тип мероприятия“, уверил Борисов.

В заповедта си Ананиев ще регламентира как трябва да се провеждат конгресно-конферентни мероприятия, семинари и изложения.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...