Над 50 хиляди коли напускат София - 24novini.bg

Над 50 хиляди коли напускат София

Магистрала "Тракия" вече е пълна с напускащи столицата хора Магистрала "Тракия" вече е пълна с напускащи столицата хора
23.05.2020 | 11:00
(0 гласа)

До края на днешния ден поне 50 000 автомобила ще напуснат София, заради предстоящите три почивни дни. Това са очакванията на МВР.

Още днес в края на работния ден трафикът на изходите на столицата се засили.

Заради интензивния трафик в следващите три дни полицейските патрули на пътя ще са двойно повече, а където не налага екипите на МВР ще подпомагат водачите като ръчно регулират движението. Към полицейските патрули ще се включат и сили на жандармерията, които ще следят, както за безопасността на движението, така и за спазване на противоепидемичните мерки и обществения ред, съобщава още МВР.

Пътна полиция е създала реверсивно движение при излизане от София в посока Перник, като днес и утре ще бъдат отворени 2 ленти в посока изход и една лента в посока вход. Обратното ще бъде в понеделник.

От МВР предупредиха, че на местата по магистралите, където има ремонти,

може да се образуват задръствания и тапи. Това стана факт още днес - на 11-и км на магистрала "Тракия", преди началото на виадукта, по който тече ремонт, се образува задръстване.

На вниманието на охранителните органи ще са и зрелостниците, които все по-често започнаха да се струпват, най-често в паркинги на магазини. Към този момент няма глобени зрелостници, но при неспазване на правилата, полицаите ще съставят актове на нарушителите.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...