Само 26 % от децата в София се върнаха на градина - 24novini.bg

Само 26 % от децата в София се върнаха на градина

Само 30 % от децата се върнаха в яслите и детските градини в София Само 30 % от децата се върнаха в яслите и детските градини в София
22.05.2020 | 21:35
(0 гласа)

Само 26% от децата ще се върнат на детска градина в София след 26 май, когато общинските забавачници отварят отново. Данните на Столичната община сочат, че родителите на 11 849 деца са заявили желание да изпратят наследниците си обратно в градината.

 

 

Това е 26% от общия брой на посещаващите.

В самостоятелните детски ясли, където ходят деца от 1 г. до 3 г., е заявено връщането на 860 малчугани, което е 43% от посещаващите.

В 7 детски градини – пет в район "Студентски" и по една в район "Надежда" и "Илинден", се правят неотложни ремонти. Очаква се детските градини в Студентски и Илинден да отворят на 1 юни, а тази в "Надежда" - в средата на юни.

Директорите имат задача да организират всекидневна дезинфекция на детските площадки

и 4 пъти на ден дезинфекция на помещенията, напомнят от общината. И допълват, че всички деца, които са здрави и се чувстват добре, имат право да посещават детските градини.

Във вторник, когато е първият работен ден идната седмица,

подновяват работа 176 детски градини и 24 самостоятелни детски ясли в София.

По данни на директорите родители на деца от 6 детски градини не са заявили желание малките да посещават в предстоящата първа седмица, допълва общината.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...