Безплатни чадър и шезлонг на родното море през лятото - 24novini.bg

Безплатни чадър и шезлонг на родното море през лятото

Чадър и шезлонг тази година ще са безплатни по родното море, обяви правителството Чадър и шезлонг тази година ще са безплатни по родното море, обяви правителството
06.05.2020 | 10:59
(0 гласа)

Чадър и шезлонг на плажа през това лято ще са безплатни, обяви правителството днес, като целта на мярката е да привлече хора към родните курорти.

 

 

Въвеждат се ваучери за стимулиране на българския туризъм.

Отварят се и къщите за гости. Намаляване на ДДС на 9 % за родния туризъм няма да има. Това стана ясно на блифинг в Министерски съвет след Коалиционен съвет.

„Ще се прилага използването на талони или купони – ваучери за туризма. Разбрали сме се те да бъдат използвани само от хора, които са плащали осигуровките си. Размерът и действието на ваучерите предстои да бъде прецизирано. Имаме единодушно мнение и позиция, че ваучерите ще се използват като средство за насърчаване на туристическия бранш. Те ще бъдат възможни и за ученици – за зелени училища, например" ., каза Валери Симеонов от НФСБ.

Вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че има сериозни спорове по темата с ваучерите.

Последната заповед на министъра на здравеопазването ще се измени и задължителното разстояние между масите в заведенията на открито ще стане 1,5, а не 2,5 метра. Обслужващият персонал ще работи с шлемове и ръкавици, а не само с маски.

След съобщеното от оплитиците и управляващите обаче, някои концесионери на плажове по Южното Черноморие вече заявиха, че няма как в тази криза да има безплатни плажни съоръжения, защото те са пплатили вече огромните си концесионни такси и наеми.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...