Борисов назначи военен за шеф на щаба за коронавируса - 24novini.bg

Борисов назначи военен за шеф на щаба за коронавируса

Борисов свиква днес Съвета за сигурността Борисов свиква днес Съвета за сигурността
25.02.2020 | 08:00
(0 гласа)

"Сформирахме щаб, който да се противопостави на разпространението на коронавируса”, каза премиерът Бойко Борисов снощи след извънредно заседание на Съвета по сигурността във връзка с разпространението на коронавируса.

 

 

„Щабът ще бъде в състав от шефа на ВМА  ген. Мутафчийски, секретаря на МВР, шефа на „Гранична полиция“, Министерство на външните работи, Министерство на здравеопазването, за да бъде максимално бърз и оперативен“, отбеляза премиерът.

Всъщност, в 8,30 ч. днес трябваше да започне извънредно заседание на Съвета по сигурността във връзка с разпространението на вируса COVID-19, съобщиха от правителствената информационна служба, но поради динамичната обстановка щабът се проведе по-рано - в понеделник вечерта.

"Осигурени са над 8000 облекла и 1000 теста за коронавируса", съжбщи премиерът и призова те да се използват пестеливо за хора, които наистина имат нужда от тях.

„Болниците около контролно-пропускателните пунктове ще изпратят доктори, за да може да се приложат всички мерки, които могат да се вземат в тази ситуация. Поддържаме връзка с другите държави, наблюдаваме ситуацията, но нищо не може да ни опази повече от дисциплината.

Въвежда се 14-дневен карантинен период на хората, които са се върнали от засегнали от заболяването райони“, допълни още Бойко Борисов.

Премиерът поръча още да бъде направено учебно занятие за реакция при евентуално разпространение на болестта.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...