Счупиха камера на тол системата по пътя за Бистрица - 24novini.bg

Счупиха камера на тол системата по пътя за Бистрица

Камера на тол системата по пътя за Бистрица беше счупена през нощта, напрежение около тол системата за жителите на София Камера на тол системата по пътя за Бистрица беше счупена през нощта, напрежение около тол системата за жителите на София
19.02.2020 | 11:04
(1 глас)

Населението взе в свои ръце справедливостта с винетките в София. След като се оказа, че пет столични района ще плащат винетки, минавайки по Северната тангента, а другите - които са на Южната тангента - няма да плащат, през нощта някой е счупил току-що монтираните нови камери на тол системата по пътя за Бистрица, стана ясно от снимка във Фейсбук на счупената камера.

Снощи жителите на населеното място и хора от Бянка и Мало Бучино направиха протест и блокираха пътя

в знак на несъгласие с глобите за липса на е-винетка, които от 17 януари вече с в ход.

„Нито един водач на МПС, който вече е преминал или ще премине по републиканските пътища в границите на Столичната община, няма да получи фиш и да бъде глобен за липса на винетка, въпреки че формално такава е необходима и вече има контрол", каза днес рано Георги Терзийски, председател на управителния съвет на АРИ.

Днес се очаква МС да приеме списъка с пътищата, които няма да плащат тол такси, където се очаква да е Северната тангента, но това не е сигурно, тъй като трябва да има споразумение между АПИ и Столичната община, а Столичната община няма предвиден бюджет за стопанисване на Северната тангента като общински път.

В момента са застрашени всички хора, ползващи пътя за Банкя, Нови Искър, Самоковско шосе, Мало Бучино, Божурище

и всички републикански пътища, по които се стига до населени места, в рамките на Столичната община.

От своя страна председателят на транспортната комисия към Столичния общински съвет (СОС) Зафир Зарков обясни, че

"би трябвало" до седмица да има разбирателство кои пътища около София ще се поддържат съвместно от общината и от АПИ.

Дотогава нямало да има глоби за липса на винетки по пътищата "вход-изход" за София, казва той, но не е в неговите правомощия да го гвърди, защото Общината няма отношение към глобите, налагани от тол системата. 

Все още договаряме маршрути с АПИ, добави Зарков.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...