Ревизоро откри още нерегламентиран боклук - сега в Калипетрово - 24novini.bg

Ревизоро откри още нерегламентиран боклук - сега в Калипетрово

Емил Димитров - Ревизоро, министър на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро, министър на околната среда и водите
17.02.2020 | 22:20
(0 гласа)

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров днес направи извънредна проверка на нерегламентирана площадка за отпадъци в село Калипетрово, община Силистра, съобщиха от МОСВ.

 

 

Проверката е разпоредена от премиера Бойко Борисов.

В нея участваха представители на Окръжната дирекция на МВР в Силистра и Окръжната прокуратура, Областната администрация и РИОСВ-Русе.

Констатирано е, че в непосредствена близост до регламентирана площадка, стопанисвана от дружеството "Надин 22" ЕООД, има струпани големи количества отпадъци от пластмаса, хартия, опаковки и др., които са извън разрешената за тази дейност територия.

Дружеството има издадено разрешение за дейности с отпадъци само за площ от 3 декара.

Проверката на скиците на имота в Областната администрация показа, че замърсените терени са публична държавна собственост.

Министър Димитров разпореди на РИОСВ Русе да извърши допълнителни проверки на базите на "Надин 22", както и да бъде проверен произходът на отпадъците. Спрямо фирмата ще бъдат предприети административно-наказателни мерки. Ще бъде издадено и предписание за почистване на замърсените терени в кратки срокове.

Министърът обсъди с участниците в проверката необходимостта от законодателни промени , които да регламентират отговорностите на операторите и нарушителите да бъдат спирани.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...