Полицейските шефове, откраднали печелившия тото фиш, са пазели джебчии - 24novini.bg

Полицейските шефове, откраднали печелившия тото фиш, са пазели джебчии

Ивайло Иванов, главен секретар на МВР, съобщи, че се проверява дали арестуваните полицейски началници са пазели джебчии Ивайло Иванов, главен секретар на МВР, съобщи, че се проверява дали арестуваните полицейски началници са пазели джебчии
14.02.2020 | 13:00
(1 глас)

Само можем да гадаем, имаме само предположения, трябват доказателства, не мога да коментирам следствието.

 

 

Това заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов относно скандалния случай, при който

печеливш фиш от тотото на стойност над 11 000 лева се отзова неправомерно в ръцете на зам.-началника на Трето РПУ в София Красимир Любомиров.

Оказа се, че Любомиров бил повишен на поста зам.-началник на Трето РПУ само преди месец. А преди това той е бил началник за сектора на джебчийските кражби, докато другият задържан е Николай Стоименов, ръководител на група в "Джебчийски кражби".

Сега ще има и проверка дали те не са осигурявали чадър над джебчии.

Показните грабежи Иванов коментира пред Нова телевизия, че имало като цяло чувствително намаление на грабежите.

Той стори това с оглед няколкото шумни обира, включително банкови, през тази седмица.

Обикновено след летния сезон имало увеличение на такива грабежи.

До 31 януари имало само 2 въоръжени грабежа, но само за седмица това число беше задминато. Засега има задържан само за обира на банката на бул. "Цар Борис III", по другите случаи има заподозрени, но още няма достатъчно доказателства за арест. Категорично няма връзка между отделните грабежи, каза Иванов. За задържания той уточни, че вероятно е направил обира, защото имал финансови трудности.

Организацията на сигурността на обраните банки нещо куца, след като толкова лесно се стига до успешни обири, които изглеждат извършени от не толкова добре подготвени обири – това заяви криминалистът Ботьо Ботев пред БНТ.

Но Иванов отрече проблем в това отношение: "Като влезе човек с оръжие, психиката е различна, всеки реагира по различен начин".

След вчерашна специализирана среща е взето решение полицаи да направят отделни срещи по места, където може да има обири – не само в банки.

Ще има съвети как да се държат хората, ако станат жертва на обир.

Иванов призова хората да не се въоръжават, за да се пазят от престъпници – що се отнася до битовата престъпност.

Той не видя увеличение на битовите престъпление – просто вземаме превантивни мерки, уточни главният секретар на МВР. "Няма как във всяко едно населено място да има полицейско присъствие", подчерта Иванов и определи за важно да се подават сигнали на полицията. Той видя като най-голям проблем битовата престъпност във Враца.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...