Прокуратурата влезе в Комисията по хазарта - 24novini.bg

Прокуратурата влезе в Комисията по хазарта

Прокуратурата влезе в Комисията по хазарта Прокуратурата влезе в Комисията по хазарта
23.01.2020 | 09:20
(1 глас)

Прокуратурата влезе в Държавната комисия по хазарта, откъдето през деня разследващи изнасяха кашони с документи. Пред "Хоризонт" говорителят на главния прокурор Сийка Милева обясни лаконично, че става дума разследване, по което работи Специализираната прокуратура.

 

 

Подробности отказа и самият Иван Гешев:

"Главният прокурор няма как в реално време да знае абсолютно всичко, което се случва в цялата страна въпреки преекспонирането на тази теза в посока, че това е вярно. Мога да коментирам принципни положения.

Принципното положение, което ми е известно, е, че се извършват действия по разследването по досъдебно производство на Специализираната прокуратура. Какви доказателства са събрани, какво се случва, честно казано не мога да кажа в този момент, защото бях, както виждате, в прокурорската колегия. Тези въпроси са към съответния наблюдаващ прокурор, в случай че желае да коментира, и към говорител на специализираната прокуратура".

МВР оказва съдействие на прокуратурата при акцията.

"Това е операция на прокуратурата, ние обезпечаваме само района, така че това е, което мога да ви кажа. Работа се върши, когато сме готови, когато има необходимост и така работим, ние не избираме момента, моментът се избира от ситуацията", заяви вътрешният министър Младен Маринов.

На 20 декември миналата година от спецобвинението обявиха, че започват проверки на някои от големите компании за залози у нас, както и че се работи по образувано през 2017 година досъдебно производство по сигнал за изнудване чрез принуда, придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...