Пускат безплатни буферни паркинги в София - 24novini.bg

Пускат безплатни буферни паркинги в София

От Столичната община прогнозират силно замърсяване на въздуха днес и затова пуснаха безплати буферни паркинги. От Столичната община прогнозират силно замърсяване на въздуха днес и затова пуснаха безплати буферни паркинги. Архив
18.12.2019 | 08:00
(0 гласа)

За днес в София са въведено безплатни буферни паркинги. Поради прогноза за днес, че ще има превишения на замърсителите на въздуха, от Столичната община взимат мярката с цел гражданите да оставят колата си и използват градски транспорт, съобщиха от Столична община.

Според прогнозата на общината превишения на фини прахови частици на две от станциите над 150 мкг/куб.м., съобщиха от пресцентъра на общината.

Безплатните паркинги са разположени по линиите на метрото на бул. "Цариградско шосе", бул. "Черни връх", бул. "Ломско шосе", бул. "Александър Малинов" и на бул. "Драган Цанков".

От Столична община призовават гражданите, които се отопляват на твърдо гориво да преминат на алтернативно отопление. За освежаване на въздуха някои столични булеварди ще бъдат измити.

Екипи на Столичен инспекторат ще проверяват за източници на замърсяване от строителни, търговски, промишлени обекти и по сигнали на граждани.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...