Закриха временно ТЕЛК - Ловеч. Всички искат да напуснат - 24novini.bg

Закриха временно ТЕЛК - Ловеч. Всички искат да напуснат

ТЕЛК - Ловеч е напът да затвори, след като всички служители в него подадоха молби за напускане. ТЕЛК - Ловеч е напът да затвори, след като всички служители в него подадоха молби за напускане. Архив
Михаил Андреев 17.12.2019 | 11:12
(0 гласа)

Всички служители на ТЕЛК - Ловеч са подали молби за напускане, а комисията е застрашена от закриване. Директорът на ловешката болница д-р Румяна Нановска потвърди, че целият състав на ТЕЛК-Ловеч не иска да работи с д-р Донка Минкова и затова Комисията ще бъде временно закрита.

 

 

„Д-р Минкова не се връща на работа, защото целият ТЕЛК подава оставка и няма как само тя да остане на работа. Предстои процедура ТЕЛК-ът да бъде закрит",

коментира д-р Нановска.

"ТЕЛК комисията ще преустанови работа до създаването на нова комисия", добави тя и уточни, че министър Кирил Ананиев е уведомен за това. 

Нановка обясни, че тази седмица комисията ще работи по график и в пълен състав. „Няма да има връщания на хора, които са си по график, така че всичко ще продължава", каза директорът на ловешката болница.

Подсъдимата д-р Минкова в момента е с мярка за неотклонение "парична гаранция". Тя бе задържана на 31 януари и обвинена във вземане на подкуп.

Заедно с нея бе арестуван и посредник, който е уреждал вземането на подкуп и неправомерното издаване на ТЕЛК решения на хора предимно с ромски произход.

Миналата седмица Окръжният съд - Ловеч е отхвърлил искането на прокуратурата тя да бъде отстранена от длъжност.

Проблемът ще се решава в началото на следващата година. Д-р Д-р Донка Минкова е получила предложение да напусне, като ѝ бъдат изплатени всички обезщетения. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...