Днес в София ще има безплатни буферни паркинги - 24novini.bg

Днес в София ще има безплатни буферни паркинги

Заради прогнозите на НИМХ за мъгли и мръсен въздух, днес отварят безплатни буферни паркинги в София. Заради прогнозите на НИМХ за мъгли и мръсен въздух, днес отварят безплатни буферни паркинги в София. Архив
10.12.2019 | 08:00
(0 гласа)

Във връзка с прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология за жълт код за мъгла днес, в София отварят безплатни буферни паркинги за днес. Те са за всеки, който ще остави колата си и ще използва градския транспорт, съобщават от Столичната община. 

 

 

Продължават и извънредните проверки на източниците на замърсяване, след като три дни в София въздухът е в пъти по-мръсен от допустимото. 

"Призоваваме гражданите, които имат възможност, да не използват личните си автомобили, а тези, които се отопляват на твърдо гориво - да преминат на алтернативно отопление", информираха от общината.

Столична общиба продължава да следи обстановката и има готовност при регистрирани над 200 мгк/куб.м среднодневни превишения да въведе "зелен билет".

Столичани и гостите на София могат да следят в реално време нивото на замърсяване на нвъздуха на сайта  https://air.sofia.bg. Там са и прогнозите за следващите дни, както и допълнителните мерките, които Столична община въвежда, в дните с по-високи нива на замърсяване.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...