До половин година махат "Виетнамските общежития" в "Красна поляна" - 24novini.bg

До половин година махат "Виетнамските общежития" в "Красна поляна"

Виетнамските общежития се очаква да бъдат махнати до ай-юни 2020 година. Виетнамските общежития се очаква да бъдат махнати до ай-юни 2020 година. Архив
07.12.2019 | 20:02
(0 гласа)

През юни месец 2020 година ще бъдат махнати първите два-три блока от "Виетнамските общежития" в столичния квартал "Красна поляна". Вече е изготвена програма за събарянето на старите, а вече се строят и новите жилища. Това заяви пред журналисти кметът на район "Красна поляна" Иван Чакъров. 

 

 

Той присъстваше на демонстрацията на ефекта на новите филтри за комини на домакинствата, които се топлят с дърва или въглища. На събитието бяха още столичният кмет Йорданка Фандъкова и заместник-кметът по екология Йоана Христова. 

По думите на Чакъров 

филтрите за комини няма да бъдат монтирани във "Виетнамските общежития", заради предстоящото събаряне.

Но пък 90 процента от тези филтри ще бъдат поставени в квартал "Факултета".

Районният кмет допълни, че към момента в района има 35 филтъра за комини, които са монтирани по старата програма и се очаква до края на декември поне още 70-80 филтри да бъдат поставени. 

Иван Чакъров обявни, че от администрацията на община "Красна поляна" периодично ще правят проверки какво се гори в домовете на хората, като проверяват само където могат. 

Във "Виетнамските общежития" ще влизат ежемесечно с полиция и със Столичния инспекторат. 

"Вече имаме сведения всеки един апартамент на какво се отоплява, какво гори. Има 3-4 случая, където са задържани роми, които настина горят гуми извън домовете си и кабели, които замърсяват околната среда. Глобите на този етап са наистина фиктивни. Те са 50 лева, като го хванем с нещо, което в общинското жилище замърсява и гори. А иначе са от 100 до 500 лева по Закона за екологията и за чистия въздух. Само, че това е проблем, че ние наистина не можем да влизаме и да установяваме в самите жилища точно какво се гори", обясни Иван Чакъров.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...