Откриват нови 30 места за събиране на гуми в София за борба с мръсния въздух - 24novini.bg

Откриват нови 30 места за събиране на гуми в София за борба с мръсния въздух

От Столичен инспекторат твърдят, че от 2017 година, откакто има места за събиране на гуми, не е установяване товарене на гуми от бусове и каруци. От Столичен инспекторат твърдят, че от 2017 година, откакто има места за събиране на гуми, не е установяване товарене на гуми от бусове и каруци. Столична община
03.12.2019 | 20:39
(0 гласа)

Столичната община ще осигури над 30 места за събиране на излезли от употреба гуми като мярка за борбас мръсния въздух в София, съобщи БНТ. 

 

 

Старите гуми ще бъдат извозвани за рециклиране.

През 2018 година от подобни площадки са събрани над 12 500 гуми, а през тази години са събрани около 10 500.

Гумите могат да се оставят на местата денонощно, а Районният инспекторат трябва да се ангажира с извозването им. 

По думите на Татяна Асенова от Столичия инспекторат в сезона на смяна на гумите - през пролетта и през есента, гтажданите могат да ги оставят и в пунктовете за смяна на гуми, в автосервизи или в някоя от трите лицензирани площадки. Адресите на площадките са посочени на страницата на Столичния инспекторат и на страницата на Столичната община.

От Столичния инспекторат уточняват, че

такива места са открити още през 2017 година. До момента не е установено товарене на гуми в бусове и каруци, твърдят те.

От инспектората уточняват, че пунктовете не са място, където автосервизите да изхвърлят събраните гуми и напомнят, че санкцията за нарушение за юридически лица е до 5 000 лева. До момента няма сигнали за подобни нарушения.

Гумите ежедневно се извозват до депо "Враждебна", откъдето лицензирана фирма ги транспортира за рециклиране.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...