Ананиев: 500 млн. лв. повече ще са разходите за здраве през 2020 г. - 24novini.bg

Ананиев: 500 млн. лв. повече ще са разходите за здраве през 2020 г.

Кирил Ананиев заяви, че ръстът на средствата за здравеопазване ще бъде около 500 млн. лв. през следващата година. Кирил Ананиев заяви, че ръстът на средствата за здравеопазване ще бъде около 500 млн. лв. през следващата година. Архив
23.10.2019 | 08:00
(0 гласа)

С ооколо 500 млн. повече ще бъдат увеличени разходите за здравеопазване през 2020 година. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев пред журналисти в Добрич.

 

 

Той уточни, че все още се води дебат с Министерството на финансите поподготвяния проект за бюджет.

По думите на Ананиев само ръстът на  Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ е 395 милиона лева. Той допълни и че ръст ще има и в бюджета на Министерството на здравеопазването, което ще осигури устойчивост на допълнителните разходи, направени от правителството в системата през тази година. Министърът посочи, че повече средства са предвидени и за новозакупените апарати за изследване на кръвта и за трансплантациите.

Относно окончателното решение на Върховния административен съд (ВАС) да се отмени наредбата за определяне на пакета от здравни дейности, гарантиран от бюджета на НЗОК, здравният министър обясни, че се подготвя нов нормативен акт. 

"На финала по подготвянето на нова наредба сме. Тя ще е съобразена с констатациите, направени от ВАС", категоричен бе Ананиев.

Според него след постановането съденно решение няма да се получава правен вакуум.

"Новата наредба трябва да бъде готова преди началото на новата финансова година и преди подписването на новия Национален рамков договор за медицинските дейности", каза още той.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...