Енергодружество поиска 19 хил. лв. за прокарване на ток в къща - 24novini.bg

Енергодружество поиска 19 хил. лв. за прокарване на ток в къща

Електроразпределително дружество поиска 19 хил. лв. от свой абонат за прекарване на ток в новата му къща. Електроразпределително дружество поиска 19 хил. лв. от свой абонат за прекарване на ток в новата му къща. Архив
22.10.2019 | 07:59
(0 гласа)

Енергоразпределително дружество е поискало 19 000 лева на абонат за прекарване на ток в новата му къща, съобщи Нова телевизия. 

 

 

"Няма да платя тези пари, защото вече имам електромер. Линията, която е построена преди 7-8 години, е захранила единия ми консуматор. И сега, когато построих втората къща, ми трябва втора партида”,

обясни абонатът Никола Николов.

От отдел "Комуникации" на EVN Петър Костадинов обяснява, че

 капацитетът на мрежата, която минава до имота, е изчерпан.

По думите му сечението на кабела на електрическия стълб не позволява присъединяването на нови абонати към него.

Николов обаче иска дружеството да покаже доказателства, че наистина капацитетът на кабела е изчерпан и трябва да се въведе друг в експлоатация.

„Тези близо 19 000 лева са изчислени на базата на нормативната уредба. И това не е сума, която EVN ще прибере за себе си. Това е стойността на 700-те метра линия, която ще трябва да се прекара от новия имот на клиента до трафопоста”, обясняват от дружеството.

Според енергийния експерт Иван Хинов има два ефективни варианта къщата на клиента да бъде захранена с ток. Единият е да си урегулира парцела. В този случай електроразпределителното дружество ще бъде задължено да му осигури ток, съгласно нормативната уредба. Вторият начин е чрез фотоволтаичен панел.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...