Протест на студенти по медицина и млади лекари блокира София - 24novini.bg

Протест на студенти по медицина и млади лекари блокира София

Протестът на студентите по медицина и младите лекари блокира центъра на София днес Протестът на студентите по медицина и младите лекари блокира центъра на София днес
10.10.2019 | 21:00
(0 гласа)

Десетки млади лекари и студенти излязоха на протест пред Министерството на здравеопазването. Те недоволстват от промените в Наредбата за придобиване на специалност в системата на здравеопазването.

 

 

С викове "Не на наредбата, за да останем тук!", "Ще опрете до нас" и "Кой ще ви лекува?"

протестиращите медици затвориха движението на кръстовището пред сградата на здравното министерство.

Заради демонстрацията няколко трамвая нямаха възможност да преминат. Част от пътниците в трамвая недоволстваха заради спряното движение, но други подкрепиха младите лекари.

Протестиращите не са съгласни с промените, според които Здравното министерство, а не лечебните заведения, да субсидират специализантите по медицина.

В замяна на това след края на специализацията, студентите и младите лекати, които са получили финансова помощ, ще трябва да работят три години в лечебни заведения, в които има недостиг на специалисти и ще бъдат служебно разпределени.

При отказ те ще трябва да връщат получените пари, гласят проекто-правилата, срещу които младите специалисти протестираха днес.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...