Кмет на ГЕРБ, разследван за корупция, подаде оставка - 24novini.bg

Кмет на ГЕРБ, разследван за корупция, подаде оставка

Ральо Ралев от ГЕРБ, който е разследван за подкуп, подаде оставка като кмет на район "Северен" в Пловдив. Ральо Ралев от ГЕРБ, който е разследван за подкуп, подаде оставка като кмет на район "Северен" в Пловдив. Архив
10.10.2019 | 12:36
(0 гласа)

Кметът на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев от ГЕРБ, който е разследван за подкуп, подаде оставка. Вчера късно следобяд той е внесъл заявлението си в деловодството на Общинския съвет, съобщават местни медии. 

 

 

Оставката си Ралев е подал часове, след като се е появил в сградата на районното кметство, за да назначи за временен управник заместника си Калоян Георгиев.

В мотивите за оставката кметът на район "Северен" е записал "лични причини". 

Очаква се в тридневен срок Общинската избирателна комисия да се произнесе, след като Общинският съвет изпрати заявлението на Ралев.

Предстои Общинският съвет да изпрати заявлението на кмета на "Северен" до Общинската избирателна комисия, която трябва да се произнесе в 3-дневен срок.

От районната администрация твърдят, че от следващия понеделни Ралев се връща като кмет, тъй като официално не е отстранен от длъжност.

Припомняме, че в края на май кметът на район "Северен" беше арестуван заради участие в подкупна схема за искане на подкуп от строителен бизнесмен. Размерът на исканата сума е 60 000 лева. 

След като престоя в ареста няколко  месеца, той беше освободен под гаранция от 150 000 лева, за да дочака старта на делото извън решетките. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...