Въвеждат промени в движението за почивните дни - 24novini.bg

Въвеждат промени в движението за почивните дни

Променят движението по магистралите за почивните дни. Променят движението по магистралите за почивните дни. Архив
21.09.2019 | 09:28
(0 гласа)

Поредицата от три почивни дни налага промени и ограничения в движението, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

 

 

В последния почивен ден, 23 септември (понеделник), тежкотоварните превозни средства ще бъдат спрени от движение в часовия диапазон между 14 и 20 часа.

Забраната не засяга МПС, които превозват бързоразвалящи се хранителни продукти и товани на температурен режим, живи животни и опасни товари.

До 10 часа сутринта в понеделник, в участъка на АМ "Струма" край Дупница се пускат две ленти за движение за леки автомобили и транспсортни средста до 12 тона в посока Кулата.

В посока София ще има една лента за движение. 

Платното в посока Кулата, което е засегнато от пожара миналия месец, остава затворено до извършване на необходимите възстановителни дейности.

Пътни превозни средства над 12 тона, включително и автобуси, които пътуват към Кулата ще бъдат отбивани от магистрала "Струма" при пътен възел "Долна Диканя" и ще преминават по път I-1/Е-79 и при пътен възел "Бобошево" ще продължават по АМ "Струма". За пътуващите към София отбиването ще е по път Е-79 при пътен възел "Бобошево". За качване на магистрала ще се използва пътен възел "Дупница Север".

Поради продължаващите ремонти на магистрала "Хемус" за улеснение на пътуващите в понеделник ще има две ленти за София и една за Варна.

В пиковите часове е възможно по-бавно предвижване поради натоварения трафик.

Алтернативен маршрут на АМ "Хемус" в посока Монтана и Видин е проходът "Петрохан" и Искърското дефиле, а в посока Варна - път I-1 София - Ботевград.

На 23 септември за намаляване трафика през Владая ще има две ленти за влизащите в София. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Струма".

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...