Свалиха от ефира на БНР Силвия Великова - 24novini.bg

Свалиха от ефира на БНР Силвия Великова

Силвия Великова е свалена от ефир и е със сменен ресор. Тя няма да отразява новините за съдебната система. Силвия Великова е свалена от ефир и е със сменен ресор. Тя няма да отразява новините за съдебната система. Съюз на българските журналисти.
12.09.2019 | 17:20
(0 гласа)

Водещата на предаването "Преди всички" по БНР Силвия Великова е свалена от ефир, съобщава в. "Сега". Тя твърди, че в радиото е оказван натиск да бъде свалена от ефир заради критиката й към единствения кандидат за главен прокурор Иван Гешев.

 

 

Освен, че вече няма да води предаването, тя вече няма да отразява новините за съдебната система. 

От БНР все още не са публикували официално становище по случая. 

Пред в. "Сега" Великова заяви, че от вторник

ръководството на радиото води неофициални разговори с нея и й е казано, че има натиск да бъде свалена от ефир заради критиката й към Гешев. 

"Нямам писмено мотивирани причини за свалянето ми от ефир. В 13.30 часа днес ни извика новият директор Николай Кръстев и каза кой поема ресора ми и кой ще води предаването ми от утре", разказва тя.

"Допреди малко готвех предаването си за утре и трябваше след това да отива на протеста срещу номинацията ан Гешев", допълва Великова. 

Тя е категорична, че няма да излезе доброволно в отпуск. 

"Преживяла съм го веднъж през 2004 г., когато ми беше сменен ресорът по желание на пресцентъра на Първанов",

казва още водещата. 

Пред "Свободна Европа" пък генералният директор на БНР Светослав Костов отрича отстраняването на Великова да е заради критика срещу Гешев. Той твърди, че тя е свалена от ефир, защото "по длъжностна характеристика е старши редактор в програма "Хоризонт" и ще продължи да изпълнява тези функции."

"Тя не е критична в последните няколко месеца спрямо прокуратурата, тя е критична към нея през последните 15 години. Ако е имало някакъв натиск, той би могъл д абъде упражнен за това време", допълва той. 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...