ГЕРБ иска изслушване на ДАНС и на МВР заради шпионския скандал - 24novini.bg

ГЕРБ иска изслушване на ДАНС и на МВР заради шпионския скандал

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова поиска изслушване на председателят на ДАНС и на вътрешния министър по повод шпионския скандал. Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова поиска изслушване на председателят на ДАНС и на вътрешния министър по повод шпионския скандал. Архив
11.09.2019 | 10:34
(0 гласа)

Депутатите от ГЕРБ поискаха председателят на ДАНС Димитър Георгиев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов да бъдат изслушани в парламента по повод брифинга на прокуратурата за шпионския скандал. Това заяви в процедура председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова в началото на днешното пленарно заседание. 

 

 

"Във връзка с вчерашния брифинг на прокуратурата правя процедурно предложение да бъде изслушан председателят на ДАНС и министърът на вътрешните работи",

заяви Дариткова. 

По думите й от ГЕРБ искат процедурата заради големия интерес към събитията около шпионския скандал. 

Припомняме, че вчера главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че Николай Малинов,председател на Национално движение "Русофили", е обвинен в шпионаж в полза на Русия и е освободен срещу гаранция от 50 хил. лева и забрана да напуска страната.и е освободен срещу гаранция от 50 хил. лева и забрана да напуска страната.

Той е донасял информация за "Двуглавия орел" и Руски институт за стратегически изследванияна ген. Леонид Решетников, близък до президента Владимир Путин. 

Николай Малинов е председател на дружеството, в което членува и Юрий Борисов - бивши главен редактор на в. "Дума". Борисов беше арестуван и разпитан по подозрение в шпионаж. Той обаче вече е само свидетел по аферата.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...