Партии и кандидати отказаха да работят със сайта, публикувал порно-снимките - 24novini.bg

Партии и кандидати отказаха да работят със сайта, публикувал порно-снимките

10 партии и кандиати обявиха, че няма да работят със сайта, публикувал порно-снимките на жената до единия от кандидадите за кмет 10 партии и кандиати обявиха, че няма да работят със сайта, публикувал порно-снимките на жената до единия от кандидадите за кмет
10.09.2019 | 16:41
(0 гласа)

Десет партии и кандидати за кметове на София декларираха, че няма да плащат на сайта, публикувал порно-снимките с жената до кандидата за кмет от "Демократична България" Борислав Игнатов.

 

 

Партиите и кандидатите в продължения на няколко дни заявяваха публично,

през други медии и в социалните мрежи, че няма да използват тази агенция.

Припомняме, че според разпоредбите на Изборния кодекс партиите и кандидатите сключват договори с медиите за отразяване на предизборните си послания и регистрират тези договори и документацията си за кампанията в ЦИК и Сметната палата.

Кандидатите за кметове на София Йорданка Фандъкова, Мая Манолова и Борис Бонев обявиха, че няма да работят със сайта. Йорданка Фандъкова зави днес пред NOVA, че е премината границата, като сравни публикациите с подобни за нейното здравословно състояние и рак, писани в предизборни периоди от Агенция ПИК, по думите й.Тя обаче не заяви ясно дали Столичната община и близо 60-те общински дружества има договори за медийно отразяване с агенцията.

Мая Манолова пък заяви, първо във фейсбук, а днес и в интервю пред БНР, че "микрофоните на кампанията й са изключени" за агенцията.

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че партия ГЕРБ също се е отказала от Агенция ПИК

за отразяване на предизборни изяви. Друг е въпросът обаче колко от министерствата под министър-председателя имат договори за медийно отразяване със сайта.

В съобщение до медиите лидерът на БСП Корнелия Нинова също заяви, че "от половин година е разпоредила представители на ПИК да не бъдат допускани в централата на партията".

Вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов също оповести, че партия ВМРО няма да сключва договори с агенцията.

От "Воля" казаха, че не ицползват сайта за свои партийни публикации.

От ДПС обявиха, че все още не са дискутирали въпросите за медийните партньорства за вота. Депутатът и бизнесмен Делян Пеевски гостува традиционно в ПИК, коментира "Клуб Z".

От НФСБ обявиха, че не могат да кажат дали ще работят със сайта. От "Атака" не са коментирали на въпрос на "Клуб Z".

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...