Скандал! Десетки пътници за Варна ходили пеш по релсите заради закъсал влак - 24novini.bg

Скандал! Десетки пътници за Варна ходили пеш по релсите заради закъсал влак

Влакът София - Варна не стига до морето, а хората тръгнали пеш по релсите Влакът София - Варна не стига до морето, а хората тръгнали пеш по релсите
20.08.2019 | 08:40
(0 гласа)

Изоставени с багаж, куфари, бебета и деца на релсите се оказват пътниците на влака София - Варна, тръгнали към морето в петък. Това разказва репортаж на NOVA с участието на потърпевши от влака.

Заради блъснат човек на релсите стотиците хора от влака остават блокирани с часове без вода, храна и алтернативен транспорт.

На хората не е осигурен транспорт до Шумен и Разград, откъдето да продължат, като от БДЖ заявяват пред телевизията, че поради продължителния престой алтернативният превоз не било съществен. Не става ясна причината за това.

Според разказа на очевидци овчар е прекарал овцете по средата на линията, овцете са преминали, но той е паднал и влакът го удря.

Часове наред след това пътниците от влака чакат за превоз. Във влака има десетки бебета, колички, стотици хора с куфари и багаж.

Много от тях тръгват пеш, други звънят за помощ на близките си.

Чакащи близките си на ЖП-гарата във Варна тръгват сами с автомобилите си към гара Юнак, където някои пътници вече са пристигнали пеш по релсите - с колички, деца, домашни любимци и куфари.

Жена, която чакала семейството си и малкия си син, попитала на гарата във Варна какво става и защо не пристига този влак, но от там отговорили, че поради технически причини влакът е спрял и няма да има транспорт.

"Служителката каза, че нищо не знае и сви рамене. Остана ми да чакам”, разказва младата жена,

която се качва на колата си и тръгва към влака, който е спрял някъде, около Шумен или Разград, но във Варна не й обясняват къде точно.

Докато разследването на трагедията продължава, влакът не може да тръгне. А друг така и не идва.

За NOVA от БДЖ обясняват, че се извиняват на потърпевшите пътници за неудобството.

И допълват: „От страна на БДЖ е създадена организация за осигуряване на превоз за пътниците до Разград и Шумен, които е трябвало да осъществят връзки с други влакове, но поради продължителния престой не са реализирани.”

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...