Свищов е силно обгазен от горящото сметище - 24novini.bg

Свищов е силно обгазен от горящото сметище

Пожарът в сметището възникна на 14 август. Снощи вятърът е пренесъл дима в западната част на Свищов. Пожарът в сметището възникна на 14 август. Снощи вятърът е пренесъл дима в западната част на Свищов. БГНЕС
18.08.2019 | 10:01
(0 гласа)

Снощи западната част на Свищов е била силно задимена. Вятърът е понесъл задушлив дим от пожара на сметището в града, съобщи БНР.

Властите призоваха хората да затворят и уплътнят прозорците си. 

"Няма нов възникнал пожар. Дълбочинна излизат бакелит, пластмаси и това създава неприятности в момента. Западната част е силно обгазена, като в мъгла",

заяви кметът на Свищов Генчо Генчев. 

Той призова гражданите да затворят прозорците си за през нощта, а там където няма добро уплътнение да се сложат кърпи, намокрени с вода. 

Тази сутрин обстановката в града вече беше овладяна.

Кметът увери, че няма замърсяване на въздуха. 

"Към този момент обстановката е спокойна. Снощи имаше напрежение в Свищов заради задимяването, но екипите на пожарната,, доброволците, водонски и трактори работуха цяла нощ, в момента все още работят. Днес ще се включат и екипи от Велико Търновио", обясни още Генчев.

Припомняме, че пожарът в старото сметище в Свищов избухна на 14 август. До днес то продължава да гори в дълбочина. На място са четири автомобила на пожарната и няколко водоноски, които поливат с вода тлеещите участъци с цел намаляване отделянето на дим. 

Горящото сметище е закрито преди няколко години, на него са депонирани близо 360 хиляди кубически метра отпадъци.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...