Борисов: Куп правителства ще се възползват от това, което правим сега (видео) - 24novini.bg

Борисов: Куп правителства ще се възползват от това, което правим сега (видео)

Премиерът Борисов подечерта добрите ни отношения със страните от Каспийския регион и заяви, че "куп правителства след това ще се възползват от това, което правим в момента." Фейсбук на Бойко Борисов
11.08.2019 | 19:41
(0 гласа)

"Куп правителства ще се възползват от това, което правим в момента", заяви премиерът Бойко Борисов пред българските медии в Туркменистан, където е на тридневно посещение. 

 

 

Борисов заяви още, че

"това, което положихме като усилия за "Фолксваген" ни направи голяма реклама"

и допълни, че

все още е оптимист, че от компанията ще предпочетата България пред Турция за новата си инвестиция. 

"С всички държави от Каспийския регион сме в отлични отношения",

подчерта министър-председателят. Според него е голям напредък фактът, че държавите от Каспийския регион се събират заедно на икономически форум в Туркменистан. 

"Виждам възможност да презентираме нашия газов хъб, тъй като на запад ние сме първите, които Туркменистан има", допълни Борисов и заяви, че страната ни разполага с изключително големи количества газ. 

По време на пресконференцията стана ясно, че е постигната договореност между България и Туркменистан взаимно да си предоставят по един офис в София и в Ашхабад за да е по-лесна връзката между двете страни. 

"С този офис бизнесът ще бъде по-окуражен, че има подкрепа и ще бъдем гарант за него", обясни премиерът. 

По думите му България има нужда от производството на Туркменистан, а те от тяхна страна проявяват интерес към нашите индустриални зони и високи технологии. 

"С президента на Туркменистан се догховорихме да се срещнат министрите ни и да посетят местата, където има висока добивна стойност и в началото на годината да се подпишат нови споразумения", допълни Борисов.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...