Пациенти искат висше образование за лечение с хомеопатия - 24novini.bg

Пациенти искат висше образование за лечение с хомеопатия

Според председателя на организацията обучението за прилагане на хомеопатия трябва да е като при традиционната медицина. Според председателя на организацията обучението за прилагане на хомеопатия трябва да е като при традиционната медицина.
12.08.2019 | 10:00
(0 гласа)

От Националната пациентска организация "Лечение с хомеопатия" искат да се въведе висше образование по лечение с хомеопатия и да се забрани на лекарите да предписват хомеопатични продукти. Това заяви председателят на организацията Виктор Попов по време на пресконференция пред БТА днес. 

 

 

Сдружението е създадено от седем души, които са пациенти и се лекуват с хоемопатични продукти. 

По думите на пациентите в момента всеки лекар магистър има право да провежда лечение с хомеопатични лекарства, дори и тези, които са се дипломирали наскоро.

Целта на организацията е да се постигне по-качествено хомеопатично лечение в България. 

Според Виктор Попов един от основните проблеми в страната ни е липсата на специализирано обучение. 

"Единственото обучение, което преминават са курсове, които нямат общо с цялостно обучение, както при традиционната медицина",

заяви председателят на организацията и даде пример с Индия, където за лечение с хомеопатични продукти се учи пет години, а специализацията е още три години и половина. 

"Високо качествено хомеопатично лечение може да се осъществява единствено, ако се създаде специализирано образование за използването на хомеопатия",

категоричен е Попов. 

От организацията настояват и да се забрани на всеки медик да предписва хомеопатия, както и да се организира конференция с лекари и хомеопати за обсъждане създаването на висше учебно заведение.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...