Нилска треска, африканска чума и другите новини... - 24novini.bg

Нилска треска, африканска чума и другите новини...

09.08.2019 | 18:01
(0 гласа)

Потвърден е първи случай на заразен със западнонилска треска у нас. Жената е на 60 години от Берковица и е в стабилно състояние. 

 

 

Специализираната прокуратура разпространи нови доказателства по делото за хакерската атака срещу НАП. Разпространени бяха линкове с разпитите на различни застрахователни компании, които заявяват категорично, че не са давали достъп на ТАД Груп до техните бази данни. Има и файл, в който е описан разпита на свидетел, който разказва, че Кристиян Бойков е искал IP адресите на НАП,
някой му ги е дал.

Адвокатската колегия в Пловдив излезе с критична позиция по повод думи на Иван Гешев за разделението на властите, както и разпространението на доказателства по разследване, за да се вмени предварителна вина. 

30 са вече огнищата на африканска чума по свинете, а заразени диви прасета са установени в Шумен и Смолян. Разрастват се и протестите срещу умъртвяването на домашните прасета.  

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева обеща да има рокади в БАБХ, но не в пика на заразата африканска чума по свинете, когато трябват хора на терен. 

В Плевенско инспектори от Агенцията по безопасност на храните започнаха проверки за неумъртвени прасета в стопанства тип "заден двор". Такива проверки предстоят и в Южна България следващата седмица. Но кметовете на 30 села около Пазарджик организират протести срещу умъртвяването на прасета заради африканската чума по свинете. Те заплашват, че на протест срещу умъртвяването на домашните прасета ще се вдигне цяла Южна България. 

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков обвини БСП, че организират протести срещу умъртвяването на прасетата, а по този начин саботират държавата. 

 

Кметът на ГЕРБ в Русе обяви, че няма да се кандидатира за следващ мандат, а като причина посочи, че не усеща категорична подкрепа от ГЕРБ зад кандидатурата си. 

Полицията затвори аквапарка в Приморско, в който вчера загина младеж на 18 години при спускане от водна пързалка. Текат огледи и разпити за инцидента, обвиняеми все още няма. 

Мъж скочи от Аспаруховия мост. Полицията работи по версията, че инцидентът е самоубийство. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...