530 лева сметка за преглед и промивка на уши на родното море - 24novini.bg

530 лева сметка за преглед и промивка на уши на родното море

Фактура за 530 лева за медицински услуги на морето Фактура за 530 лева за медицински услуги на морето снимка: кадър Нова ТВ
05.08.2019 | 20:10
(0 гласа)

Поредна сметка от родното Черноморие вбеси потребителите в социалната мрежа.

 

Този път сметката не е от заведение с пица за 30 лева, а от медицински център в Златни пясъци и е на стойност 530 лева.

 

В тази цена влизат 170 лева за нощен преглед, 150 лева за промивка на уши, 100 лева за отстраняване на чуждо тяло от ухото, 50 лева за консумативи и 40 лева за изписване на рецепта.

Фактурата за фрапиращата сума е издадена на 26 юли на 19-годишен младеж от ЮАР, който получил силни болки в ухото и се наложило да ползва медицинска услуга.

Пред Нова телевизия лекарката, прегледала момчето, която е и собственик на медицинския център д-р Оксана Мокан коментира, че нарушения няма, а младежът е бил предупреден за ценоразписа в лечебното заведение.

Показаният ценоразпис в болницата е на руски, а не на български език, което напрактика означава, че е изготвен за чужденци. Дали българският е еквивалентен и има ли такъв, не става ясно от репортажа. 

 

Лекарите в частния център твърдят, че обяснявали на всеки пациент къде може да отиде, ако иска безплатна лекарска помощ. Когато са чужденци ситуацията била по-сложна.

За сравнение нощувка в частна болница у нас с изследвания и медикаменти е между 150 и 250 лева. Но по Черномоерието цените в летния сезон се увеличават многократно, сочи практиката, а когато става въпрос за чужденци, се завишават още.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...