Няма туристи, но има Хепатит А по морето - 24novini.bg

Няма туристи, но има Хепатит А по морето

За бум на Хепатит А по Черноморието потвърдиха от РЗИ - Бургас За бум на Хепатит А по Черноморието потвърдиха от РЗИ - Бургас
19.07.2019 | 19:30
(0 гласа)

За бум на хепатит А по морето, съобщи Нова ТВ, като допълва, че има рязък скок на случаите на хепатът А особено по Южното Черноморие, в Бругаско.

 

 

Най-много са заразените в град Каблешково, където за последните месеци регистрираните случаи на "болестта на мръсните ръце" са 22.

Според местните жители проблемът е в старата канализация, а според здравните власти заразата тръгнала от местното читалище.

Бум на заразата е имало и през пролетта.

Установихме, че пътят на предаването не е воден, не е свързан с водата, не е свързан с консумацията на заразена вода, а както казах става въпрос за контактно-битов път", коментира д-р Величка Григорова от РЗИ-Бургас.

От РЗИ са дезинфекцирали читалището и детската градина, които се посещават от деца.

РЗИ е взело проби за анализ на водата от обществените чешми, на които до ранния следобед в сряда имаше надписи, че водата не е годна за пиене.

Кметът на Община Поморие е разпоредил да бъдат закупени 500 ваксини, с които да бъдат предпазени живеещите около огнищата на зараза.

Раздадени са листовки с информация за заболяването.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...