Петя Аврамова: Няма винетки, защото АПИ изпълнява закона - 24novini.bg

Петя Аврамова: Няма винетки, защото АПИ изпълнява закона

По искане на ПГ на БСП Петя Аврамова се появи в пленарната зала и обясни защо няма месечни винетки. По искане на ПГ на БСП Петя Аврамова се появи в пленарната зала и обясни защо няма месечни винетки. Архив
17.07.2019 | 20:10
(0 гласа)

"За да изпълни закона, АПИ е спряла продажбата на електронни винетки със срок на валидност един месец", заяви министърът на регионалното развитие Петя Аврамова от трибуната в Народното събрание. 

 

 

"Тук съм, за да дам малко повече информация относно продажбата на винеткии за последното, което АПИ и МРРБ изпълняват", допълни тя.

По думите й е постигнат консенсус за отлагане на тол системата с представителите на превозвачите и тогава са спрени винетките за автомобили над 3,5 тона.

Аврамова призова да не се внася излишно напрежение и обясни, че една седмица ще се продават само дневни и седмични винетки.

Тя заяви още, че промяна в Закона за пътищата, с която се отлага въвеждането на тол таксите, ще бъде разгледана на второ четене днес в Комисията по транспорт в парламента.

Регионалният министър обясни, че електронните винетки са спрени, защото

все още не са приети на второ четене промени в Закона за пътищата, с които тол системата се отлага за 2020 година, а не както трябваше да бъде - 16 август 2019 година. 

Така, докато не бъде приет законопроектът за отлагане на тол системата, няма да има тол система, но няма да има и електронни месечни винетки за автомобилите над 3.5 тона.

Аврамова обясни, че месечните винетки, които вече са закупени, ще останат валидни.

Регионалният министър се появи в пленарната зала по искане на депутатът от БСП Георги Свиленски, който призова тя да дойде в Народното събрание, за да обясни защо от сутринта е спряна продажбата на месечните електронни винетки за автомобилите над 3,5 тона.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...