У нас вече няма хеликоптер за спасяване - продадоха го - 24novini.bg

У нас вече няма хеликоптер за спасяване - продадоха го

Спасителен хеликоптер у нас вече няма - и вторият, ползва от "Лев инс", бе продаден от собственика си Спасителен хеликоптер у нас вече няма - и вторият, ползва от "Лев инс", бе продаден от собственика си
12.07.2019 | 21:00
(0 гласа)

България продаде последният хеликоптер-линейка, който притежаваше. Собственикът в България "Хели ер“ го е продал в чужбина, с което спасителните операции по въздух в планините стават невъзможни, съобщава Offnews.bg.

Застрахователят "Лев инс", който ползваше машината досега, вече не може да предлага застраховката "Планинска грижа" на клиентите си.

От 2014 г. година досега с хеликоптера са били проведени над 20 спасителни операции, в които е помогнато на повече от 25 души, като последният случай е отпреди месец, посочват от "Лев инс" в писмо до брокерите.

"Хели ер" е стопанисвала два специализирани хеликоптера за спасителни акции, пишат още от застрахователната компания, като допълват, че заради проблеми  в поддръжката им през миналата година единият от тях е продаден, а сега е бил продаден и вторият.

Според застрахователната компания други такива специализирани хеликоптери в България няма, но се правят опити да се намери алтернатива.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...