Пепел скри Гълъбово. Отговорността се прехвърля на вятъра - 24novini.bg

Пепел скри Гълъбово. Отговорността се прехвърля на вятъра

Гълъбово под буря от прах Гълъбово под буря от прах
11.07.2019 | 16:30
(0 гласа)

Снимки на прах, покрил Гълъбово се разпространяват в социалната мрежа от вчера. Прахът е върху целия град като от пътя дори не се вижда, че отсреда има сгради. 

 

„Гр.Гълъбово днес...ТЕЦ”БРИКЕЛ”. Никой дума не казва по медиите..

 

Все пак горим боклуците на Европа... А щом е за Европа и през трупове ще минем...ще газим нашия си,български народ....за пари какво ли не правят продажниците...

Няма град...град не се вижда...“, написаха от страницата „Видимо и невидимо“ при представянето на снимките.

Източникът на фините прахови частици е известен като „Черно езеро“ – огромните площи с обработени въглища, т.е пепел от изгорелите въглища.

gylybovo prah1

Преди две години бяха предприети действия по запечатване на откритите въглищни площадки, но ето че Гълъбово отново беше „потопено“ в прахта.

От ТЕЦ „Брикел“ обясниха пред Нова телевизия, че обстоятелствата са били форсмажорни заради силния вятър.

 

Въпреки че снимките бързо се разпространиха в социалната мрежа и дори достигнаха до медиите от РИОСВ уточняват, че при тях сигнал не е подаден, а научили именно от медиите за ситуацията. От коментара на институцията стана ясно, че ще бъде образувана наказателна процедура, но не за запрашаването, а заради неинформирането на РИОСВ.

Хората настояват, че е крайно време да се вземат мерки и подобни случаи да бъдат предотвратени, тъй като създават опасност за здравето на живеещите наоколо.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...