БНТ фалира, ще е на загуба от 44 млн. лв. - 24novini.bg

БНТ фалира, ще е на загуба от 44 млн. лв.

13.06.2019 | 09:27
(0 гласа)

Вчера изпълняващият длъжността генерален директор на БНТ Емил Кошлуков представи пред СЕМ доклад за програмната дейност и финансовото състояние на медията по време на управлението на Костадин Каменаров. 

 

Пред СЕМ Кошлуков, който беше програмен директор по това време, а сега е кандидат за шеф на телевизията, обяви, че БНТ е в практически фалит.

 

Към момента задълженията на медията са 37 млн. лева, от които 30 млн. лв. са за сключени договори за спортни предавания и права. А според Кошлуков до края на годината задълженията ще нараснат на 44 млн. лева. Пред СЕМ той посочи, че е ограничил дефицита с около 9 млн. лева от спиране на съмнителни обществени поръчки и прекратяване на договори.

От задълженията спешно трябва да бъдат платени 27 млн. лева.

От доклада става ясно, че най-скъпи за телевизията са предаването „Референдум“ заради договора с „Алфа Рисърч“ и външната продукция „Стани богат“, която излизала 4,4 млн. лева и въпреки че е най-гледаното предаване, не покрива разходите си с реклама.

 

На въпрос от СЕМ къде е бил през цялото това време, Кошлуков обяви, че решенията се вземали от Управителния съвет на телевизията, а той няма общо с натрупаните задължения.
Финансовият отчет на БНТ трябва да бъде публикуван на сайта на телевизията и на този на СЕМ.

Осем са кандидатите за участие в конкурса за нов генерален директор на Българската национална телевизия - Сашо Йовков, Никола Тодоров, Кръстю Вапцаров, Явор Симов, Сашо Диков, Радослав Главчев, Емил Кошлуков и Стоил Рошкев. От тях един не беше допуснат до конкурса - Къци Вапцаров. 

СЕМ трябва да избере новия шеф на БНТ на 5 юли. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...