В Стрелча са под вода, обявиха бедствено положение - 24novini.bg

В Стрелча са под вода, обявиха бедствено положение

В Стрелча обявиха бедствено положение, градът е под вода, преливат реките В Стрелча обявиха бедствено положение, градът е под вода, преливат реките Кадър: bTV
10.06.2019 | 12:28
(0 гласа)

Бедствено положение на територията на Стрелча обяви кметът Стойно Чачов, след като пороите разрушиха канализацията на града. В заповедта пише, че срокът на бедственото положение е до 09:00 часа на 17 юни.

Компроментирана е вододайната зона на общината.

Трябват спешни и неотложни мерки, за да не прелеят реките, пише в заповедта на кмета.

Бедственото положение се обявява, след като водовземните съоръжения на реката неведнъж бяха залети и затлачени с тиня, пясък и чакъл, камъни и дървета.

Многократно спира и водата към града, запасите от чиста вода в резервоарите са изчерпани и замърсени с тиня. Довеждащият водопровод също е с разрушени подпорни стени и оголени тръби.

Припомняме, че на 5 април кметът на Стрелча Стойно Чачов излезе в 50 дни платен отпуск, за да не пречи на разследването, което се води срещу него. 

Тогава Окръжният съд в Пазарджик реши Чачов да остане кмет на Стрелча.

Прокуратурата се отказа да го отстрани от длъжността му, като първо Чачов бе арестуван и остана в ареста. На 21 март той бе пуснат под гаранция от 2 000 лева, а след това излезе в отпуск от 50 дни, който изтича именно сега.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...