Ректорът на СУ критичен към политиците за шествието днес (видео) - 24novini.bg

Ректорът на СУ критичен към политиците за шествието днес (видео)

Ректорът на СУ разкритикува политиците, че са били твърде напред в шествието за 24 май, а не след учените 24новини.бг/ Мария Йорданова
24.05.2019 | 16:02
(0 гласа)

„Безобразието се превръща в традиция. През тази година имах много време да мисля защо се получава така и стигнах до извода, че те не са злонамерени. Повечето от политиците просто никога преди да станат политици не са участвали в шествието и затова не знаят традиционния ред.

 

 

Това каза ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков в словото си днес, като критиката му бе насочена срещу политиците, повели шествието

"Винаги традиционният ред е бил следният, най-отпред върви българското духовенство, след него вървим ние, а после цялото българско гражданство, което обича светлият празник“, каза ректорът.

 

Ректорът на висшето учебно заведение проф. Анастас Герджиков заяви също: „Всички усещаме дълбоко в себе си, че културата и духовността са най-човешко, това, което никой не може да ни даде наготово или да ни отнеме насила. Нека всеки ден да е празник на духа и на човешкото в нас, на красивото и възвишеното“.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...