Борисов: БСП готвят удар като по учебник на КГБ - 24novini.bg

Борисов: БСП готвят удар като по учебник на КГБ

Борисов обяви, че скандалите  с апартаментите показали новия морал на ГЕРБ - да подават оставки, като сгрешат Борисов обяви, че скандалите с апартаментите показали новия морал на ГЕРБ - да подават оставки, като сгрешат
20.05.2019 | 09:45
(1 глас)

Премиерът Борисов заяви в интервю по bTV, че срещу ГЕРБ се действало като "в учебник на КГБ": "Там пише, че най добрия начин да унищожиш един човек е да подбереш избрани истини за него и да ги съчетаете в определена комбинация".

 

 

Това заяви той днес, като и разказа, че

с някои от братовчедите си не се е виждал от 40 г., с други, които са му и съседи, само си махат като се видят, а някои дори е набил.

Това бяха аргументите му срещу информацията на водача на листата на БСП Елена Йончева, която иска прокуратурата да провери "случая с къщата в Барселона", както и братовчеда на Борисов Радослав Иванов, който управлява бившата му охранителна фирма "Ипон".

 

Борисов повтори, че къщата в Барселона, за която говори Йончева, е собственост на Александър Чаушев, който вече е потвърдил пред медиите това и разполага с нотариален акт. Премиерът подчерта, че няма други имоти в Банкя, освен къщата, в която живее.

Потвърди, че е прехвърлил за управление на братовчед си Радослав Иванов управлението на "Ипон" като подчерта, че фирмата е създадена "на гола поляна" без приватизация с личния му труд и по времето, когато е бил главен секретар на МВР, не е получавала никакви нови обекти.

Борисов каза още: "Избират познати хора, които преди 25 г. или живеят в Банкя, и като ме питат познаваш ли го? Познавам го. И почват да съчиняват, най-малко ме интересува. Аз не си говоря с тях."

Борисов не пропусна и възможността отново да демонстрира конфликта си с президента Румен Радев. Според него искането на Радев прокуратурата да направи проверка на всички офшорни сметки и фирми на политици, самият Борисов е отправял вече и очаква резултатите много скоро.

"Аз много отдавна това съм помолил и то се прави, и знам, че много скоро каквото има, ще се извади и ще се каже", каза той.

"Никой не се е родил премиер, министър или депутат. Нормално е. По-ненормално е да не си дават оставките, ако има проблем", каза той за скандала "Апартаментгейт" и посочи, че

това е новият морал на ГЕРБ, за разлика от БСП.

"На другите партии не им ли изкарахте същите?! Това са имиджови удари за цялата политическа класа, но при нас това е стандартът, това е разликата", подчерта лидерът на ГЕРБ.

 

Помолен да коментира и имотния казус на заместника си в ГЕРБ Цветан Цветанов с луксозния апартамент с асансьор,

Брорисов каза: "понякога си звезда, друг път - резерва".

"Моята битка не е да си връщам партията, защото аз съм я създал, въпросът как партията не без Цветанов, а без Борисов да продължи да е същата партия", добави той за бъдещето на ГЕРБ.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...