Времето през май: По баловете и на изборите - 21 градуса - 24novini.bg

Времето през май: По баловете и на изборите - 21 градуса

За баловете на абитуриентите и за деня на изборите 26 май ще е топло около 20 градуса За баловете на абитуриентите и за деня на изборите 26 май ще е топло около 20 градуса
02.05.2019 | 08:30
(0 гласа)

През май се очаква средната месечна температура да бъде между 16 и 19 градуса, по Черноморието и във високите полета - 15-16, а в планининте до 12-14 градуса.

 

 

Най-ниските температури през месеца ще са предимно между 5 и 10 градуса, по-ниски в края на първото десетдневие.

Най-високите през май ще бъдат между 28 и 33 градуса.

Това сочи месечната прогноза на синоптиците от НИМХ.

Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата в западната половина от страната и около нормата - в източната. Месечна норма на валежите е между 50 и 70 mm.

В началото на първото десетдневие температурите относително ще се понижат

и ще са по-ниски от обичайните. Облачността ще е по-често значителна, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Към 3-4-ти се очаква затопляне, ще има и повече слънчеви часове. Температурите ще се понижават. Облачността ще е често значителна.

В началото на второто десетдневие се очаква подобрение на времето и бавно повишение на температурите.

В средата и в края на десетдневието отново ще е неустойчиво с развитие на купесто-дъждовна облачност и краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. Температурите ще бъдат близки до обичайните.

През третото десетдневие температурите относително ще се повишат. По абитуриентските балове и на изборите на 26 май се очакват температури около 20-21 градуса,

с леки превалявания вечерта, но само на места.

Ще се задържи неустойчиво, с повече слънчеви часове преди обяд и с краткотрайни превалявания и гръмотевични бури след обяд.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...