Ново разкритие за „фалшива“ къща за гости с европари - 24novini.bg

Ново разкритие за „фалшива“ къща за гости с европари

Морски вили "Ани" - къщата на прокурорското семейство Морски вили "Ани" - къщата на прокурорското семейство снимка: Фейсбук
20.04.2019 | 08:31
(0 гласа)

Европейското финансиране на къщи за гости в изоставащи региони с цел създаване на поминък и работна ръка беше удобно използвано от близки до властта, за да си построят къщи и вили. Това мнение битуваше доскоро в обществото, а с поредното разкритие на сайта за разследваща журналистика „Биволъ“ усещането на хората все повече се затвърждава. 

 

Миналата седмица наяве излезе къща, построена с европари върху имот на бившия заместник-министър на икономиката Александър Манолев. След скандала той подаде оставка, въпреки уверенията си, че няма нищо незаконно.

 

Разкритията този път са от царевското село Велика, където къща с европари е построила сестрата на прокурор от Благоевград Неда Аврамова.

Земята, върху която е построена къщата е на Галин Градев, съпруг на прокурора Анна Аврамова – Градева. Самият той е

старши-експерт в Министерството на труда и социалната политика.

От обаждане до Галин Градев от страна на „Биволъ“ става ясно, че къщата за гости в момента не работи, а евентуално това ще се случи през лятото.

Градев е купил имота през 2009 година, а през 2013 дава право на строеж на балдъзата си, която със 186 830 лева постоява там 3-етажна къща за гости по европрограма. А

от създаването си досега фирмата й е отчела печалба от едва 9 000 лева, което означава, че къщата не работи с туристи, тъй като селото е популярна лятна дестинация.

 

Именно заради многото туристи за село Велика не би трябвало да се отпискат пари по тази европрограма, но такива са дадени за 12 обекта.

Бивш шеф на Държавния фонд „Земеделие“, който е бил отговорен за отпускането на средствата, е настоящият министър на земеделието Румен Порожанов.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...