Глобиха "Топлофикация" с 10 хил. лв. за клиент, но не му ги дават - 24novini.bg

Глобиха "Топлофикация" с 10 хил. лв. за клиент, но не му ги дават

Инженер-химикът Стефан Иванов от Смолян Инженер-химикът Стефан Иванов от Смолян
22.02.2019 | 10:10
(0 гласа)

 „Топлофикация“-София получи глоба от 10 хил. лв., защото начисли сметка за парно на мъж от Смолян, който никога не е живял в София и не е бил абонат на дружеството, съобщи Нова телевизия.

 

 

Инженер-химикът Стефан Иванов е пенсионер и преди две години изненадващо му запорирали пенсията заради дълг от 1300 лв. Постепенно започнал да разплита случая и разбира, че е станала грешка.

В столичната ”Топлофикация” вписали неговото ЕГН като длъжник, вместо това на софиянец, с когото имената му съвпадали, разкацва Нова телевизия. Мъжът е от Смолян, не е живял в столицата, няма и апартамент в „Люлин”, както твърдели от „Топлофикация”.

В крайна сметка той трябвало заведе дело за доказване на самоличността си. Чак тогава съдът уточнил, че той не е Стефан от София и не е длъжник на „Топлофикация”.

„Те обаче не дадоха отговор как така са взели моите данни, защото има още 6 човека в София с моите имена и 30 човека в България”, казва Иванов пред телевизията.

Комисията за защита на личните данни е глобила дружеството с 10 хил. лв., но парите няма да бъдат дадени на потърпевшия.

От „Топлофикация” - София заявиха, че ще платят глобата. А пенсионерът e платил около 4 хил. лева по адвокати за две години води съдебни битки. Сега започва нова такава битка, за да си ги възстанови.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...