ЧЕЗ поиска 1136 лева за ток в жилище от 40 кв.м. - 24novini.bg

ЧЕЗ поиска 1136 лева за ток в жилище от 40 кв.м.

ЧЕЗ изпрати сметка за ток от над 1100 лева за жилище от 40 кв.м. в Плевенско ЧЕЗ изпрати сметка за ток от над 1100 лева за жилище от 40 кв.м. в Плевенско
18.01.2019 | 08:59
(0 гласа)

Сметка за един месец в размер на 1136 лв. е получила жена от с.Върбица, Плевенско. Велислава Хотова живее в новата си къща от две стаи с обща площ около 40 кв. м. в селото от година. Тя, дъщеря й и мъжът й имат общо пет уреда на ток - два радиатора за отопление тип конвектори, печка, перална и хладилник.

 

Сметките им досега са били 70-80 лева на месец, миналия месец стават над 400 лева, а за декември получават сметка от над 1100 лева.

 

Жената е направила десетки жалби, сигнали, проверки на електромера, ходила е до ЧЕЗ няколко пъти, а от там отговорили, че било нормално, понеже било студено.

Велислава Хотова обаче не намира за нормално с пет уреда да има подобна сметка и продължава опитите да се пребори с ЧЕЗ. 

Електромерът й е извън имота й - на стълб пред къщата. Няма прозорче, за да се видят показателите.

Жената и съпругът й не могат да знаят дали някой не краде ток през електромера им - не са ел. специалисти. Затова и пускат жалби и сигнали.

Днес от дружеството обещават, пред екипа на NOVA, да проверят устройството, като Хотова е предприела и паралелнта проверка от БАН на електромера.

Над 400 лева е била сметката им за предходния месец, защото не са имали нощна тарифа, но тя е предприела действия да се узакони нощната енергия и това вече е в ход.

Но дори и така, сметка от 1130 лева е нереална. "Три години се топлим с тези конвектори, плащали се до 300 лева ток, а сега е над 1100", не разбира Хотова.

Тя е готова да сезира и полиция, поркуратура и т.н.

За да не плаща сметка, която намира за нереална, Хотова сега трябва да пусне молба за разсрочено плащане, за да не й спрат тока в жилището. През това време ще тече 30-дневна проверка и ако ЧЕЗ установи проблем при тях, ще върне парите на жената, уверили я от там.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...