Снегът очаквано изненанда Фандъкова, тежко е в и цяла западна България - 24novini.bg

Снегът очаквано изненанда Фандъкова, тежко е в и цяла западна България

16.12.2018 | 14:15
(0 гласа)

Снегът както обикновено изненада Столична община. Обилният снеговалеж натрупа преди снегорините да тръгнат да го разчистват, макар да бяха строени на входовете на столицата.

 

По данни на общината са се включили 160 машини, които са започнали обработки със смеси срещу заледяване. Много хора твърдят в социалните мрежи, че по основни артерии не са видели нито един.

 

В момента се извършват обработки на общински пътища в районите Панчарево, Нови Искър, Овча купел, Кремиковци и Банкя, посочват от общината. Обработват се и опасни и стръмни участъци, улици и булеварди, по които се движи градски транспорт. В момента обществения транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути.

Подходите към Витоша обаче са блокирани – пътищата от "Драгалевци" и "Бояна" са изцяло затворени, докато не бъдат почистени и не бъде извършена необходимата обработка.

Няма и никакво чистене в кварталните улици, а виелицата натрупва доста.

Заради силния снеговалеж е усложнена пътната обстановка в Западна България. От Агенция "Пътна инфраструктура" предупреждават шофьорите, на които днес им предстои пътуване, да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, а на тези, които пътуването не им е спешно, да се въздържат от него.

При необходимост е възможно да се спира движението за извършване на снегопочистване и превантивна обработка на пътните участъци, за да се избегне възникването на пътни инциденти.

Такова вече е наложено на магистрала "Люлин" поради обилен снеговалеж и за снегопочистване. Движението на МПС над 12 т по АМ "Люлин" в посока изход София е спряно. Водачите изчакват на място от 5-ти км при п.в. "Мало Бучино".

Временно е ограничено движението и нва път I-1 Видин – Монтана по околовръстния път на гр. Монтана при км 10+590 поради изтеглянето на аварирал товарен камион. Водачите изчакват на място.

Заради катастрофирал товарен камион, временно се ограничава движението в изпреварващата лента при км 221 на АМ "Тракия".

Забранява се и преминаването на МПС над 12 т. по път I-8 ГКПП "Калотина" – Сливница.

"На автомагистрала "Хемус" в Софийска област между 18-и и 19-и километър в посока Варна се извършва ремонт в аварийната лента. От 30-и до 47-ми километър е ограничен трафикът на моторни превозни средства над 12 тона само в посока София. Обходният маршрут е през първокласен път 1-1 Ботевград-София. На виадуктите при 33-ти, 36-и и 37-ми километри в тунел "Витиня" движението се организира двупосочно в платното в посока Варна, а при 51-ви километър - двупосочно в посока София.

За днес е обявен жълт код поради обилни снеговалежи и поледици в 7 области в страната: София - град, София - област, Перник и Кюстендил, Видин, Враца и Монтана.

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...