Данъкоплатецът плаща за 60 работници, а работят 6 - 24novini.bg

Данъкоплатецът плаща за 60 работници, а работят 6

Информационната табела на ремонта, според която трябва да работят 60 човека Информационната табела на ремонта, според която трябва да работят 60 човека Мария Йорданова
Мария Йорданова 28.11.2018 | 16:10
(0 гласа)

Столичани плащат с данъците си ремонта на представителната част на столичния Западен парк да се извърши от 60 работници, но на място днес открихме шест. Реконструкцията е започнала на 6 юни тази година от „Галчев Инженеринг“ и има още половин година до крайния срок. Общата площ, която проектът предвижда да се ремонтира, е 530 декара. Средствата, необходими за реконструкцията са общо 11 млн. лв., като 8,5 млн. лв. са по европейската Оперативна програма „Региони в растеж“. Част от сумата се плаща от европейските данъкоплатци, но съществена част - от българската страна.

 Днес, обаче, на място имаше

10 пъти по-малко работници от предвиденото

и само едно място, на което тече интензивна строителна дейност – на главния вход на парка.

 

Снимка: Строителната площадка на главния вход / 24новини.бг

Общо четири са местата, на които е започната някаква дейност, и те са отделени с ограда.

Снимка: Въпреки че още през лятото стартира ремонтът, днес, 6 месеца по-късно, няма видим резултат

През август месец на оперативка във връзка с ремонтните дейности в Западен парк, столичният кмет Йорданка Фандъкова настоя

по-интензивни дейности да се извършват през лятото.

Лятото свърши, заваля сняг, крайният срок изтича в началото на следващото лято, а

паркът все още е с алеи в лошо състояние, няма изградени нови обекти и главният вход е разрушен.

Снимка: Това е състоянието на парка още от лятото, когато ремонтът започна. Нищо не е променено на алеята в ляво от централния вход

За половин година не са направени и половината от предвидените неща, а до скоро метеорологичните условия позволяваха интензивна строителна дейност.

Снимка: След шест месеца "ремонт" резултати няма

Според проекта ще се обнови алейната мрежа и ще се изградят осветление, поливна система и видеонаблюдение. След ремонта паркът ще запази главния си вход към бул. "Сливница" и ще има нов вход от район "Люлин".

Предвидени са нови обекти, като езеро с алпинеум, розариум, цветна изложба, сух фонтан, "зелено" училище, детски площадки, площадка за кучета и пешеходен мост към бул. "Петър Дертлиев".

И за всичко това оставата шест месеца, от които следващите четири - под сняг.

 

Снимка: Така трябва да изглежда паркът на 6 юни, но надали, ако се съди по напредъка на ремонтите

Състоянието на строителните дейности и интензиттетът им, както и точно шест работника в днешния ден на площадката, са сериозно основание да се смята, че и за този ремонт кметът Йорданка Фандъкова ще подведе избирателит си.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...