ГЕРБ: Радев е виновен за безредиците, протестите са с платени провокатори - 24novini.bg

ГЕРБ: Радев е виновен за безредиците, протестите са с платени провокатори

ГЕРБ: Протестите са с платени провокатори ГЕРБ: Протестите са с платени провокатори
11.07.2020 | 15:02
(0 гласа)

Отговорност за безредиците в центъра на столицата вчера вечерта нови лично президентът Румен Радев. Хората на площада бяха подведени и превърнати във фон на шпицкомандата на Васил Божков, обясни на брифинг на политическа партия ГЕРБ депутатът Тома Биков.

По думите му насилие е нямало, благодарение на работата на полицията.

„Шпицкомандите бяха съставени от професионалисти в областта. Към 22.00 ч. тези хора се подредиха в дъга и това ясно се виждаше от Министерски съвет. Част от тях започнаха да пробиват кордона на полицията. Единственото, което ги спря, бе точната и организирана полицейска реакция. Това е подготвено, тези хора това работят, правят го по мачове, те са на повикване“, добави  Биков.

Вицепремиерът Томислав Дончев допълни, че по-трудно хората се обединяват, отколкото да се делят.

Беше категоричен, че няма да се допусне гражданска война дори да има шанс тя да бъде спечелена. „Имаме 100 00 члена.

Ако отговорим на призива, колко според вас могат да дойдат в София на гости? Това ли е политиката – да се мери кой е по-силен? Аз съм учил, че тя е сблъсък на идеи, на личности, сблъсъкът по улиците няма нищо общо с политика, даже и спорт не е“, допълни той.

 

По думите на административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов пък случилото се е било добре организирано и планирано от платени провокатори.

„Започнаха да нападат автобуси, шофьори на автобуси, да блъскат по тях и да чупят стъкла. Бяхме свидетели и на предварителна организация и надъхване на тези хора да провокират, чупят и опорочат възможността всеки български гражданин да изразява спокойно, свободно и по нормален начин своите позиции“, посочи Паунов. Той показа няколко снимки, сред които имаше  едно от лицата, извършило вандалски прояви по време на протеста вчера, както и фотография с окървавено лице на служител на реда.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...