Радев към Борисов: Кръгом! И бегом да се равни по президента! - 24novini.bg

Радев към Борисов: Кръгом! И бегом да се равни по президента!

Радев каза на Борисов по повод заплатите на депутатите и даряването им: Кръгом! И бегом да се равнят по президента! Радев каза на Борисов по повод заплатите на депутатите и даряването им: Кръгом! И бегом да се равнят по президента!
07.04.2020 | 13:00
(0 гласа)

Румен Радев към Борисов: "Гьоте го е казал най-добре – „Няма нищо по-страшно от активната глупост“

 

 

Това каза президентът Румен Радев пред журналисти след среща с ръководството на УМБСЛСМ „Н. И. Пирогов“.

„Премиерът трябва да се запознае със законите. Президентът не може да се наложи вето на решение на парламента. За други коментари по-добре да се въздържа", каза още той по адрес на премиера.

Президентът Румен Радев отговори задочно на думите на премиера Борисов от миналата седмица, който критикува държавния глава, че призовава за смекчаване на мерките срещу борбата с коронавируса. Тогава министър-председателя предложи Радев да наложи вето, ако иска да „уморят народа“.

Радев посочи, че още март месец е дарил цялата си заплата.

Думите му бяха по повод призива на депутатите и той да се откаже от заплатата си, след като вчера законотворците гласуваха да не получават възнаграждения.

„Дарението е личен акт, ако много държат да се равнят по президента – кръгом и бегом към месец март. Да съберат заплатите и от месец март.“, каза той.

За разлика от депутатите и министрите, които възнамеряват да си дарят заплатите към края на извънредното положение, аз го направих в началото.

„Преди половин месец аз си дарих цялата заплата за възрастните хора на община Видин. За мен дарението има смисъл, когато е навреме и е далеч от камерите. Другото е суета и популизъм”, подчерта Радев.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...